fredag 28. august 2009

Kånenykker

Ei ikkje ukjent vennine av meg, Margreta, hadde store forhåpninger om at den dagen ho blei gift så bare kommer husmorgenet på plass helt av seg selv. Plutselig kan en trille ut boller med begge hendene, lage skikkelige middager med 4 komponenter (grønnsaker, saus, kjøtt/fiskerett, ris/pasta/poteter) og Toro-kaker blir unødvendige.

Dette følte eg eg måtte teste ut. Eg har jo, eg meine VI, har jo fått oss KENWOOD og greier! Så eg bestemte meg for å se ka den kan brukes til.
Siden eg ikkje har min kjære mann på plass i husholdningen enda, måtte eg ty til kjære Bjartebror m fam, og Mamma og Pappa som prøvekaniner. Invitasjon til bursdagsvorschpiel kl 3 på Hytto blei sendt ut.

I tillegg til Kenwoodn, allierte eg meg med et par veletablerte kåner fra klassen min, den ene gav meg to nye oppskrifter, den andre sa eg sku kjøpe meg en Toro langpanne pose!! "Sølvi, det eeee så mye mer lettvint, og du får han ikkje bedre sjøl!" Hmm.. Toro + kåne = sant?!? ...litt skeptisk til den, så eg kjøpte Møllern's istede.

Eg klarte faktisk ikkje å sove mer enn til hal 10 en lørdagsmorning, så mye tilsa at her var husmorgenet på plass! Kenwoodn suste og gikk og håpet om å bli ferdig med en pai, en kake, og en Møllerns kake før tre var innen rekkevidde.

...men så sku alt øve til hytto og då...


Mitt skip er lastet med: en grill (t grillingsn seinare på kvelden), kaker/deiger, fyll, bær, drikke, kaffi, bla, bla, bla.

Ripsbærene til paien sku eg ta til slutt. Klokka 2 begynte eg å plukke rips til paien som sku være ferdig om en time.

Det fine med å innvitere Bjarte og Trine e at de nesten garantert kommer for seint :) og denne gangen blei ikkje unntaket på den regelen. Men så har en jo den andre ytterkanten igjen: Knut og Solveig som lett entret hytta kvart på tre...


Ska paien se sånn ut før den ska i ovnen? Eg sjekke i oppskriften: "Dette ser ikke helt strøkent ut, men det er sånn det skal være," eg kan være på riktig spor...

Kveldens vinner, på tross av Philadelphiainnhold, blei denne herligheten her:
Sjokoladekaka til Møllern's tok eg ikkje bilde av, men den va utrolig god den og! Ripspaien blei supersur, og trengte følge av is og vaniljesaus for å fordøyes.

Ette familien hadde inntatt kaffimat og vi hadde hatt oss et slag Yatzy (kor eg og Rune fikk lik poengsum på nesten alle punkt), velta det inn med folk som kom på Arna-grillings. Et slekkt og fint alternativ, der ingen e presis. :)


Syns husmortesten gikk bra eg, mamma og Janne blei vertfall imponert og overraska. Diplomatisk nok var brorBjarte bare imponert, men slettes ikkje overraska... TAKK!