fredag 25. desember 2009

Jul ala Filly

Julaften, 24. desember, utarta seg omtrent slik:

(i grove trekk)


Formiddag: Sølvi syns denne formiddagen er som hvilken som helst annen formiddag. Hun blir snurten og synes det er kjipt å ikke kunne få være i Norge.


Etter en kald, deilig dusj: Ike pakker inn de siste gavene, Sølvi får sette på norsk julemusikk og begynner og lage kuler med marsipan, sjokolade og kokos. Nam! Ike hjelper. Stemningen stiger betraktelig.




Tok med meg ei marsipanpølse og litt freia lys kokesjokolade fra Norge, sånn i tilfelle. En bra prioritering av bagasjevekt!


Ettermiddag/tidlig kveld: Julebukkene kommer på døra. Det har de egentlig gjort hele desember, men i dag var det ekstra mange. Som regel stiller de seg bare utenfor døra og synger helt til du lukker opp. De slutter ikke før de har fått noen peso. I dag har Ike kjøpt litt snop og som han gir til dem. Sjekk ut hjemmelaget tamburin(?).



På lillejulaften kom vi tilfeldigvis over laks på handlerunden vår. Derfor blei laks en del av julemåltidet her i huset.

Kokken Sølvi tok ansvar for forberedelsene :)


Han blei riktignok ikkje like god som i vante omgivelser, men eg va no godt fornøyd likevel.

I 7tiden er all maten ferdig, og vi som er i huset spiser kylling, laks, ris, grønnsaker, suppe og marsipan mens vi ser den ferdig redigerte videoen fra bryllupet. Glenn, en av Ike sine venner er innom mens vi spiser så han er også med oss. Mer mat var egentlig planlagt, men vi ble så mette at vi må utsette den til neste dag.

Jacob, mamma og pappa har vært rundt til fadderne hans og hentet gaver. De kommer litt seint til middagen, men når alle har spist finner vi frem gaver som vi deler ut. Sånn ca tre gaver til hver, en del mer til Jacob riktignok. Vi pakker opp og alle er glade og fornøyde.

Siden Ike skal stå opp 05.30 neste dag, tar vi tidlig kveld og sovner til lyden av raketter som smeller og naboen som synger karaoke, selvfølegelig med volumet på max.

1 kommentar:

  1. Så herlig å lesa bloggen din kjære tante! det er fint å være sammen med dei man er glad i. særlig når man ikkje har sett dei på ei stund..
    akkurat no trur eg det kjennes meir naturlig å oppholde meg der du e, enn her i dette kalde kvite landet. men jammen e det vakkert!
    glede meg til du kjem heim! helsa onkel Ike!
    VKT

    SvarSlett